Ет және қазақтың ет деликатестері стандарттары. Қайдан алуға болады?
Жылқы етінен дайындалған деликатестер: қазы, қарын, қарта, жал, жаяны сауда желілеріне өткізу кезінде ветеринарлық анықтамадан басқа стандарттар талап етіледі, онда жылқы етінен дайындалатын дәстүрлі тағамдардың атауы белгіленген. Егер сондай стандарттар бар болса, дереккөзіне сілтеме беріңіз.
Қазақстанда 2017 жылдың 1 қаңтарынан бастап «Ет және ет өнімдері. Ұлттық жылқы етінен тағамдар. Жалпы техникалық шарттар» СТҚР ұлттық стандарты әрекет етеді. Онда жылқы етінен дайындалған тағамның технологиясы көрсетіледі. Аталған стандарт жылқы етінен тұтынуға әрі бөлшек саудаға өткізге дайындалған ұлттық тағамдарға таралады. Стандарт мәтінімен Нормативтік-техникалық құжаттардың бірыңғай мемлекеттік қоры – egfntd.kz сайтынан танысуға болады.
Деликатестер атауын теріп, қолданыстағы стандарттармен танысыңыз
Вернуться ко всем вопросам
Связанные вопросы
Біз туралы
Бизнесті қорғау
Салалық кеңесі
- Көлік және логистика салалық кеңесі
- Өңдеу өнеркәсібі және базалық салалар кеңесі
- Салалық денсаулық кеңесі
- Салалық білім кеңесі
- Сауда және туризм салалық кеңесі
- Құрылыс, тұрғын үй-коммуналдық шаруашылық және жер қатынастары салалар кеңесі
- Шағын және орта бизнесті дамыту жөніндегі салалық кеңесі
- Агроөнеркәсіптік кешені салалық кеңесі
Бизнесті қолдау
- Қаражатсыз қолдау
- Іскер әйелдердің өңірлік кеңесі
- Адам капиталының дамуы
- Санитарлық дәрігердің қаулылары
- Сенімді серіктестіктің тізілімі (ІЭҚ)
- Өңірлік кәсіпкерлердің даму картасы
- Туризм
- Елді мекендердің бас жоспарлары